علل رایج کافی نبودن شیر مادر:
1- عدم مکیدن های مکرر (مهم ترین عامل است. در واقع همان قانون عرضه و تقاضا است.تقاضای بیشتر باعث عرضه بیشتر است.) اما توجه داشته باشید که با بالا رفتن سن نوزاد، فاصله زمانی شیردهی باید بیشتر شود.
2-شروع زود رس غذاهای جامد ( کاهش مکش= کاهش شیر)
3-سن مادر سن پایین به علت عدم تجربه ولی سن بالا هیچ تاثیری بر شیر دهی ندارد.
4- عدم مشاوره با افراد با تجربه
5- بیماری مادر: سوء تغذیه او احتمالا ممکن است که شیر را ناکافی کند و آنهم اگر مکیدن نوزاد مکرر باشد تاثیر ندارد.
6-پوزیشن بد شیردهی : در صورتی که اکثر آرئول در دهان نوزاد باشد باعث افزایش پرولاکتین و افزایش تولید شیر می شود .
بهترین شاخص بررسی مقدار کافی شیر، وزن کردن ماهانه طفل است.
والدین عزیز:
بیشتر کودکان به دلیل مسائل روحی دچار شب ادراری می شوند. اگر فرزند شما شب ادراری دارد، قبل از هر اقدامی توجه داشته باشید که کوچکترین عکس العمل منفی از طرف شما می تواند این مشکل را بیشتر کند. اگر فرزندتان متوجه شود که درباره مشکل او حتی به نزیک ترین افراد (مادربزرگ و پدربزرگ، دوستان، خاله و عمو و ... ) حرفی زده شده، نگرانی و ترس و خجالت او (هر چند در ظاهر نشان ندهد) باعث می شود هنگام خواب دچار استرس پنهان شده و دوباره شب ادراری او تکرار شود.
هنگام مراجعه به پزشک بخصوص زمانی که فرزندتان در اتاق حضور دارد، سعی کنید جملات و لحن شما هنگام صحبت کردن با پزشک معالج به صورتی نباشد که او احساس کند که شما بخاطر شب ادراری او دچار شرمندگی یا خستگی یا عصبانیت می شوید.
مشکل او را خیلی عادی نشان دهید و او را حتی با نگاه خود شماتت نکنید. سعی کنید متوجه شود که می تواند به شما اعتماد کند و مشکل او به عنوان یک راز نزد شما می ماند، در غیر این صورت یکی از تاثیرات منفی ماندگار در روحیه او، عدم اطمینانش به شما در آینده خواهد بود و رازهای بزرگتر خود را در بزرگسالی با شما مطرح نخواهد کرد.
سعی کنید در ساعتهای عصر و شب موادی مانند شربت، چای و مایعات حاوی کافئین، شکلات، میوه های آبدار و لبنیات و سالاد به او ندهید.
توجه داشته باشید که روانشناسان و محققین در تحقیقات خود متوجه شده اند والدین وسواسی، بیشتر از سایر افراد فرزندانی با مشکل شب ادراری دارند. استرس ناشی از وسواس والدین تاثیر زیادی در بروز این مشکل خواهد داشت
مادران عزیز:
قسمت اول شیر رقیق تر است که پروتئین و آب بیشتری دارد و تشنگی بچه را رفع میکند و دو سوم انتهایی آن بیشتر چربی است و خاصیت سیر کنندگی دارد که عدم تغذیه از این قسمت باعث میشود شیرخوار خوب وزن نگیرد و کاهش چربی مدفوع جهت تجزیه توسط صفرا و در نتیجه دفع صفرا مدفوع را به رنگ سبز تغییر رنگ میدهد.
والدین گرامی:
ریزش موی سر نوزاد از حدود چهار ماهگی شروع می شود و پس از مدتی رویش موهای دائمی شروع می شود. موهایی که دچار ریزش می شوند، موهای جنینی هستند و معمولاً هم زمان با نوزاد، موهای مادر نیز شروع به ریزش می کند. تراشیدن موی سر در هیچ سنی هیچ تاثیری در رشد و پرپشت شدن آن ندارد، وارد آمدن هر گونه فشار به ریشه موی نوزاد، باعث ریزش مو و کندی رشد موها می شود.